Consultantul în carieră GCDF

Consultantul în carieră GCDF

Consultantul în carieră GCDF este specialist în consiliere în carieră şi oferă servicii de informare, consiliere şi orientare în scopul dezvoltării profesionale pentru persoane sau organizaţii. Principala caracteristică a acestor servicii o reprezintă respectarea unui înalt standard de calitate.

Consultantul în carieră GCDF are expertiză în:

 • Explorarea opțiunilor de carieră ale clienților
 • Evaluarea resurselor personale (abilități transferabile, aptitudini, interese vocaționale)
 • Oferirea de sprijin în stabilirea unor obiective de carieră realiste și realizabile.
 • Facilitarea procesului de luare a deciziilor de carieră
 • Strategii de căutare a unui loc de muncă.
 • Pregătirea pentru procesul de selecție – CV, portofoliu, interviu de angajare
 • Susținerea de prezentări
 • Îmbunătățirea abilităților de management al timpului

 

Metodologia de lucru este una pragmatică, orientată spre obţinerea rapidă de rezultate pentru clienții care își doresc să ia decizii cu privire la propriul traseu educațional, care au nevoie de sprijin în stabilirea unor obiective realiste de cariera și a unui plan de acțiune pentru atingerea lor sau pentru clienții care doresc să-și dezvolte abilitățile de management al propriei cariere.

Certificarea GCDF, cu recunoaștere internațională, reprezintă garanţia unor servicii de calitate în domeniul consultanței în carieră şi are la bază un program de training care acoperă competenţe practice specifice. Certificatul este acordat de către CCE, iar procesul de pregătire în vederea obţinerii acestuia este administrat în ţara noastră de NBCC Romania.

Certificarea Consultant în carieră GCDF poate fi obținută de către persoanele care:

 • au studii superioare
 • au urmat un program de training GCDF
 • au experiență de minim 200 de ore într-o activitate ce presupune abilități de comunicare și relaționare interpersonală
 • au aderat la codul etic care oferă un standard al bunelor practici din punct de vedere etic și oferă un cadru de conduită

Pentru menținerea certificării de Consultant în carieră GCDF este necesară informarea constantă și dezvoltarea permanentă a abilităților profesionale prin implicarea în activități de educație continuă în ariile de competență ale programului GCDF (minim 75 de ore de educație continuă, la fiecare 5 ani).

 

„Care este asemănarea dintre alegerea unei mașini și alegerea unei profesii?

Atunci când achiziționezi o mașină te gândești la caracteristicile pe care vrei să le aibă acea mașină (care sunt modelele interesante pentru tine, ce culori iți plac, care este mărimea potrivită, etc.) apoi verifici diferite oferte de pe piață (mergi la  reprezentanțe, aduni informații de la oamenii de vânzări, ceri părerea prietenilor și a familiei, vorbești cu persoane care dețin modele care te interesează pe tine, etc.). După ce faci toate aceste lucruri selectezi mașina care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Totuși, spre deosebire de o mașină, dacă atunci când te gândești la cariera ta nu îți faci un plan realist, efectele sunt mult mai dăunătoare decat o mașină nedorită (asta dacă nu ești dispus să irosești X ani). Aici intervine Consultantul în Carieră GCDF.

Un proces de consiliere în carieră te ajută să afli mai multe despre rolurile tale în viață, despre interesele pe care le ai, despre valorile după care te ghidezi, despre abilitățile și aptitudinile tale. De asemenea, îți facilitează identificării stilului personal, a necesităților de dezvoltare și a mediilor de lucru preferate. Un proces de consiliere în carieră  “îți ține oglinda” și îți dă instrumentele necesare pentru a te analiza.”

Alexandra Gorea, Consultant în carieră GCDF
Psihoterapeut, Trainer, Antreprenor