Recertificare

Pentru menținerea calității de consultant in carieră este necesară informarea constantă cu privire la acest domeniu și dezvoltarea permanentă a abilităților profesionale prin implicarea în activități de educație continuă.

Certificatul GCDF este valabil 5 ani, iar obţinerea unui nou certificat este condiţionată în principal de realizarea a 75 de ore de educaţie continuă şi respectarea Codului etic GCDF.

La fiecare 5 ani, NBCC Romania va contacta consultanţii în carieră pentru a-i informa despre posibilitatea şi condiţiile de recertificare.

Consultanţii în carieră GCDF care doresc să se recertifice vor parcurge următorii pași:

  • informarea cu privire la decizia de recertificare, afirmativă sau negativă;
  • realizarea a 75 de ore de educaţie continuă din cadrul celor 12 arii de competenţe pe parcursul celor 5 ani cât este valabilă certificarea;
  • păstrarea certificatelor, diplomelor, adeverinţelor etc. de la evenimentele unde a participat;
  • recurgerea la consultare/supervizare ori de câte ori Consultantul în carieră GCDF întâmpină dificultăţi în activitatea sa;
  • adeziunea şi respectarea codului etic GCDF;
  • realizarea dosarului pentru recertificare conform instrucțiunilor primite de la NBCC Romania şi achitarea taxei de recertificare în valoare de 60 de euro.

 

Instructiuni detaliate cu privire la procedura de recertificare sunt disponibile aici.

Vă rugăm să descărcați Jurnalul Orelor de Educație Continuă și Formularul de Adeziune la Codul Etic GCDF, să le completați conform instrucțiunilor cu privire la procedura de recertificare și să ni le trimiteți semnate pe e-mail, la adresa contact@nbcc.ro.

NBCC Romania va trimite Notificarea oficială cu privire la recertificare, urmând ca dumneavoastră să anunţaţi în scris cu privire la decizia de a vă recertifica sau nu. În cazul în care decideţi să vă recertificaţi, după ce notificaţi în scris NBCC Romania, veţi primi instrucţiunile de urmat. Dacă hotărâţi să renunţaţi la certificare, vă mulţumim pentru că timp de cinci ani aţi fost partenerul nostru în proiectele GCDF.

Documentaţia va fi trimisă la NBCC Romania după primirea Notificării oficiale de recertificare, însă dacă aveţi mai multe întrebări legate de acest subiect, vă invităm să ne contactaţi la contact@nbcc.ro

 

„Nu vă speriați când o să aflați ca peste 5 ani trebuie să vă recertificați. Acest lucru, pe cât de “sumbru” poate părea, este unul foarte util pentru că te determină practic ca în acești ani să ai parte de o educație continuă și să te perfecționezi.”

Alina Stochiță,
Consilier în carieră GCDF