Desfășurarea cursului MHF

Cursul MHF este conceput ca un curs de 30 de ore, cu predare și activități practice.

Pe parcursul celor 30 de ore de formare, cursanții vor dezvolta abilități de sprijin privind diversitatea culturală, violența, trauma, prevenirea sinuciderii, capacitatea de a evalua și de a face trimiteri către specialiști în sănătate mintală, în funcție de nevoile persoanei aflate în dificultate.

La final, cursanții vor obține un certificat de absolvire și vor fi înscriși în Registrul Internațional MHF.

Cursul se organizează de către NBCC Romania ca și curs deschis sau, personalizat, pentru nevoile unei organizații.

 

Programul următorului curs MHF, este disponibil aici.

 

„În ultimii ani, asistăm la tot mai multe demersuri în spațiul public internațional și local, care promovează sănătatea mentală, conștientizarea importanței acesteia în funcționarea optimă a indivizilor. Cred că nu facem niciodată destul în ceea ce privește mediatizarea acestui subiect, mai ales din perspectiva eliminării stigmatului social legat problemele de sănătate mentală și a existenței opțiunilor de suport.

Am avut șansa să particip în urmă cu un an la cursul MHF (Mental Health Facilitator) si pot spune că a fost o experiență extrem de utilă, care mi-a adus informații noi din domeniul sănătății mentale, dar și o interacțiune de foarte bună calitate cu facilitatori pasionați de subiect, care au oferit o varietate de reurse și recomandări menite să dezvolte cunoștințele acumulate de-a lungul celor câteva zile de curs.

Programul este foarte bine structurat și se adresează tuturor persoanelor interesate de sănătatea mentală și care își doresc să contribuie la schimbarea unor mentalități depășite, din păcate, încă prezente în societatea românească.

Felicitări NBCC pentru aducerea în România a unui program de bună calitate, foarte necesar pentru noi toți!”

Raluca Elgyar,
Senior Consultant SHL Romania