Testimoniale MHF

„Programul MHF nu este doar un alt program care caută să sensibilizeze la problemele pe care individul zilelor noastre le are, ci este un program complet, care urmăreşte consolidarea unei culturi de sănătate mentală, oferind pârghiile de acţiune atât pentru nonspecialişti în sănătate mentală care au apropiaţi sau care lucrează într-o zonă în care oamenii se confruntă cu probleme şi care mai mult de a-i asculta pe aceştia nu prea ştiu ce e de făcut…manifestând disponibilitate în a asculta, dar simţindu-se de multe ori epuizaţi fără să înţeleagă exact de ce….în aceeaşi măsură MHF este un program care se adresează şi specialiştilor în sănătate mentală dornici să identifice mecanisme rapide de intervenţie, dornici să împărtăşească celorlalţi din experienţă, dornici să devină mai buni în ceea ce fac şi dornici să găsească strategiile de de gestionare eficientă a resurselor de care dispun!”

Lect.univ.dr. Ana Moise, Psiholog, Master Trainer MHF

 


 

„Acest program mi-a oferit o foarte bună organizare a informațiilor privind sănătatea mintală obținute din școală și din experiența de lucru cu oamenii. Programul acționează ca un ghid de bune practici, accesibil unui ne-specialist în interacțiunea cu oameni care solicită asistență în diverse situații, de la consiliere vocațională la experiențe stresante ale vieții de zi cu zi precum boală, deces sau pierderea locului de muncă. Este realizat de NBCC International împreună cu Organizația Mondială a Sănătății, iar acest fapt reprezintă un element de încredere și siguranță privind calitatea și valoarea adusă.”

Lucia Popescu, Psiholog, Director Învățare și Dezvoltare, Master Trainer MHF

 


 

”Pe parcursul celor 15 ani de experienţă în domeniul resurselor umane şi aproape trei ani în consiliere în carieră am întâlnit persoane cu nevoi emoţionale şi comportamentale. Bunele practici internaţionale pe care este construit programul GCDF au adus o structură clară şi instrumente de lucru, care au venit în întâmpinarea nevoilor mele de a oferi un prim sprijin oamenilor care au nevoie de cineva care să îi asculte şi căruia să îi pese de viaţa lor.

Programul MHF mi-a facilitat dezvoltarea abilităţilor practice de susţinere şi suport, mi-am îmbunătăţit abilităţile de comunicare empatică şi mi-am crescut capacitatea de a identifica dificultăţile personale ce stau în calea atingerii obiectivelor . Unicitatea programului este dată de accesul la informaţii permanente din domeniul consilierii în carieră cât şi la o comunitate de specialişti şi evenimente de bună calitate (workshop-uri si conferinţe).”

Alina Bunei, Consultant în carieră GCDF

 


 

„Abilitățile MHF n-ar trebui să lipsească din arsenalul niciunei persoane care lucrează cu oamenii, fie că este vorba de profesori, medici, manageri, persoane din administația publică etc. Este un program care îl dezvoltă personal în primul rând pe cel care îl urmează și are apoi o influență pozitivă asupra persoanelor cu care cursantul interacționează în viața de zi cu zi. Recomand dobândirea abilităților MHF într-un curs certificat!”

Adriana Georgescu, Fondator Explorer Kid, Consultant in cariera, GCDF

 


 

„În ultimii ani, asistăm la tot mai multe demersuri în spațiul public internațional și local, care promovează sănătatea mentală, conștientizarea importanței acesteia în funcționarea optimă a indivizilor. Cred că nu facem niciodată destul în ceea ce privește mediatizarea acestui subiect, mai ales din perspectiva eliminării stigmatului social legat problemele de sănătate mentală și a existenței opțiunilor de suport.

Am avut șansa să particip în urmă cu un an la Programul MHF / FSM (Mental Health Facilitator / Facilitator de Sănătate Mintală), născut din colaborarea NBCC International și Organizația Mondială a Sănătății, și care are ca obiectiv principal facilitarea accesului la serviciile destinate sănătății mentale. Pot spune că a fost o experiență extrem de utilă, care mi-a adus informații noi din domeniul sănătății mentale, dar și o interacțiune de foarte bună calitate cu facilitatori pasionați de subiect, care au oferit o varietate de reurse și recomandări menite să dezvolte cunoștințele acumulate de-a lungul celor câteva zile de curs.

Programul este foarte bine structurat și se adresează tuturor persoanelor interesate de sănătatea mentală și care își doresc să contribuie la schimbarea unor mentalități depășite, din păcate, încă prezente în societatea românească.

Felicitări NBCC pentru aducerea în România a unui program de bună calitate, foarte necesar pentru noi toți!”

Raluca Elgyar, Senior Consultant SHL Romania