Pentru a reusi sa amenajam un hol primitor, dar si cat se poate de functional, ne-am putea imagina ca intram in casele noastre ca vizitatori. Care este atmosfera care ne intampina de cum intram?

Zeci de perechi de pantofi langa usa, un cuier plin cu haine sau o culoare de vopsea mai putin atragatoare? Daca suna ca si cum asta v-ar intampina de fiecare data cand ajungeti acasa, inseamna ca este timpul sa acordati mai multa atentie holului si sa il modernizati putin.

La urma urmei, holul este cel care face prima si ultima impresie, deci este important sa incercam sa il amenajam cat mai placut.

Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa imbunatatiti functionalitatea si estetica holului:

Cele mai potrivite culori pentru intrare

Lumina reprezinta una dintre cele mai mari preocupari cand vine vorba de intrare. Unele holuri nu beneficiaza de prea multa lumina, asa ca devine necesar sa alegem cu atentie culorile pieselor de mobilier si a celorlalte elemente.

Prin urmare, cele mai potrivite culori pentru hol sunt intotdeauna cele mai deschise. De la neutrele care merg cu absolut orice si pana la pasteluri calde, alegeti culori de vopsea care sa actioneze ca un fundal pentru decorul holului.

Nu va rezumati la neutre doar in ceea ce priveste culoarea de vopsea, ci puteti sa extindeti alegerea si in ceea ce priveste piesele de mobilier. Puteti folosi tabureti in culori deschise sau o masuta si o oglinda cu rama deschisa la culoare pentru a da impresia unui hol spatios si luminos.

Banca de intrare

Citeste continuarea aici: Cum poti amenaja un hol practic, elegant si primitor?